Rakott krumpli a la csigaház
Hozzávalók:
Pontos mennyiséget azért nem írok, mert ezt úgyis fel tudod mérni.
1-1,5 kg krumpli
3-6 tojás
1 nagy tejföl
3-6 pár szigorúan Pick Virsli, mert eddigi tapasztalataim szerint ez a legfinomabb sült virsli, amit ez idáig próbáltam.
10-20 dkg brinza ( juhtúró)
só
őrölt bors
egy marék füstölt szalonna kocka
A tejföllel elkeverjük a brinzát.
Krumplit, tojást megfőzőm, karikára darabolom őket. A sütőt begyújtom, a tepsit megolajozom. Az első réteg krumplira dobálok tojásokat, löttyintek rá egy adag tejfölös masszát is, majd potyogtatok rá a szalonnából. Ezt a rituálét ismétlem mindaddig míg meg nem telik a tepsi. A tetejére tejfölös massza kerül a maradék szalonnával, s zsupsz a sütőbe.
Én utálom a göbecses főzőkolbászt, ezért virslivel készítem az étket, mégpedig olajon megsütöm a bevagdosott virsliket ropogós állagúra. Tálaláskor a rakott krumpli mellé a tányérra teszem.
Aki sztrapacska rajongó, annak ez az étek is bizsergetni az fogja ízlelőbimbóit.
Jó étvágyat!!
2009. február 20., péntek
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)