2009. január 20., kedd

A férfi, ha pelenkáz - Vilkó aranyköpése

Apa gyakran pelenkázza Flórkát. Alaposan kioktattam, mire kell figyelni kislány pelenkázáskor. Szigorúan előröl hátrafelé haladva, sohasem fordítva. Apa szorgalmasan gyakorolt, végül valóban beépült az intelem és kivétel nélkül minden alkalommal így is végzi el.
Az utóbbi időben gyakran tapasztaltam, hogy a gyereknek egész nap sz.. szaga van, ilyenkor levetkőztettem, kipelenkáztam és semmi. Ma értettem meg ennek okát. Apával beszélgettünk, közben apa pelust cserélt, ügyesen előröl hátrafelé "kanalazva" le a lepényt, majd alaposan bekente egy középső sávot leírva Flórát. Ezek után csomagolni kezdte VOLNA, ha anya nem szemfüles. Mint kiderült ő ált nem törli le a farpofákat csak ha ott látható a tartalom. Kértem szagoljon oda mély szippantással, egészen elzöldült a feje, azok a "láthatatlan" kakafoltok bizony kívánni valót hagytak maguk után.

Apa most újra tudja, mi a teendő pelenkázáskor.


Lánykám, majdnem annyit bír enni ,mint egy közepes étvágyú felnőtt, gyakorlatilag egész nap enne, ha nem szabnék ennek valamilyen határt. Reggel kezdi a MAMMMAMA - val és este szintén ezzel fejezi be a napot.
Ma délután burgonyás fánkedlit sütöttem, főképp fiacskám kedvéért, persze a kicsi is ezt falatozta. A második (stampedlis a méret) után rászóltam, hogy elég (nem sokkal előtte evett meg 2 egész banánt) és nevetve mondtam, hogy milyen duci már. Kisfiam ekkor tette megjegyzését. Ja, anya olyan kövér már, hogy a hasától nem látja a lábait.

Kétségbeestem - később pedig megvigasztalódtam

Nem lenne szabad visszaolvasni az írást, kétségbeejtően pocsék, és közönséges a kifejezésmód. Mit csináljak ennyim van, ugyanakkor, az írás végeztével szétolvad bennem a békés, tavaszillatú harmónia, tehát folytatom.
"Mesterem" Merci (továbbiakban csak MM) oldalait olvasgatva megnyugodtam. 2000-ben mikor indult még nem volt ilyen letisztult a stílusa, s lám miből lesz a cserebogár.
Amúgy tegnap elmaradt a gondolatokat generáló megnevezése, köszi MM.