2009. február 19., csütörtök

Általános helyzet jelentés

Volt ugye hétvégén a betelt a pohár szindróma, de ezt majd az illetékessel valamely más fórumon tisztázzuk.

Vilmosom torkon szúrásának szerencsére nem lett "szeptikus" következménye. Bár én felfedezni véltem bizonyos lecsüngő fehér gennyes pacákat, amivel azonnal orvoshoz rohantunk. A pacák nagy jelentőséggel bírnak a gyógyulási folyamatban.

Flórka - Lórka (ez a legújabb megszólítás) beteg, kezdte egy kis kötőhártyával, majd takonykórral, jelenleg ugatós köhögés és antibiotikum áll fenn. Kedélye meglehetősen vidám, sebessége rohamosan növekszik, lassan porfelhőnek látjuk.

Vilmóca iskolaérettnek tűnik, de ezt jövő hét kedden erősítik meg az óvónénik, vagy nem. Két fogát elvesztette, önállóan süt, főz, mosogat, húgit pesztrál. Unatkozik, és unatkozik. Rajzain az emberek, növények alá talajt fest, rajzol, vagy ragaszt, azt még nem ellenőriztem, hogy átéri-e a saját kobakját, szerintem igen. Eszméletlen következtetéseket von le nap, mint nap!
Nagyon-nagyon büszke vagyok Rá! Így tehát remélem szeptemberben kezdjük az első osztályt a pécsi waldorf suliban.

Flórka esténként 5-10 mesekönyvet olvastat el velem, és apró ujjával magyarázza, hogy melyik oldalon mire kíváncsi. Álmomban sokszor énekelem újra és újra a dalocskákat.
Ha kér valamit odaáll eléd és felmutat a tárgyra, majd amíg meg nem szerzi végtelen sokszor elismétli Mammmamma, mammmamma.

Az oviban az iskolába induló gyerekekkel a cipész mesterség csínját ismertetik az óvónénik, végül mindenki elkészíti a saját saruját.
Az iskolába induló gyerekeknek ez a mestermunkája.

A kutya is kezdi az "első osztályt", február 28-n indul a kutyasuli alapképzés. Kíváncsi vagyok mennyire bírja majd a fegyelmezést , ez az utolsó esélye, hogy családunkban maradhasson.
Ezt Banyuci, Neked köszönheti, remélem meghálálja majd.